30. kesäkuuta 2011

reeniä Phyllis, reeniä!

Mökkiolon ja nettipimennon takia taaaaaas päivitys taas jääny.

Viime viikolla kaverini Tanja kävi ratsastamassa Xylenen. Tanja on Raiskion Maaritilla töisä ja tottahan toki annoin luvan tulla ratsastaan tamman :) Oli mukavaa nähhä kunnon kouluratsastajan Xylenen seläs! Harjotusravissakaa tamman liikkeet ei kadonnu ja laukkakkin sujui :) Tamma kovin keskitty, välillä toki kuumeni eikä ois tahtonu mennä hiljempaa, kun Tanja pyys. Muttaparhaansa yritti sen minkä osas. Alla kuvia Tanjan koutsauksesta!

LAUKKA! :)



On se komia!

Viime viikolla keskiviikkona Silva kävi taas estehyppelee Xylenellä. Hypyt paranee kerta kerralla. Ihan normi ratsastuskerta noin muuten oli. Tamma meni ihan nätisti. alussa muutaman kerran puomin ylittelyä. Kova hinku sillä on laukata. Ja sekin alkaa koko aika paranemaan vaikkei ole ku pari viikkoa vasta ratsastaessa kentällä laukkaillu. On se hieno. Huh huh, oon kyl ylpiä tekemästäni työstä sen kanssa! Todellakin! Ps. Silva ja Xylene ylitti 80cm esteen!


Tällä viikolla Silva kävi eilen taas hyppelee. Xylene hyppäs aivan sairaan hienolla tekniikalla! Ihan ku ois hypänny usiamminki ku 20 kertaa ;) Silva sano, et tuntu helpolta olla kyyissä. Hyppäs kyllä tosi nätistä paikkaa ja muutenki nättejä hyppyjä... Kunnes... Xylene rytis läpi esteestä. Puomi lens 3 metriä mukana. Tamman jalat ei vaan noussu, ku paikka oli aikas huono. Mut jatkettiin ja ooteltiin hyvää hyppyä, jollon lopetettiin.






Päivä kiteytettynä siis...
1) Xylenen ensimmäinen kielto ja esteen ohimeno
2) Esteenkaato x2
3) Hienoja hyppyjä
4) 3 haavaa
5) pesu

Jalkoihin tosiaan tuli kolme haavaa. Oikiaan etuseen tuli haava myös Tanjan ratsastaes, mut samaseen jalakaan siis nyt tuli säären sisäsyrjälle sekä n. 5cm polven yläpuolelle pienen pieni haava. Mokoma pikkureikä vuos verta tosi paljon. Vasempaan etuseen tuli myös sisäsyrjälle pieni vekki. Se vaan on koivistaan niiiii koloho!

Tänää oikia etunen sit oli siittä polven yläpuolelta puolta paksumpi toista. Huomena ois suunnitelmissa koittaa kävelyä narusta tai selästä. Luultavasti maastoon, ja sit kylmäystä. Toivoen ettei onnu. Viikonloppuna oon reissussa nii tammalle tuleeki miniloma.

Viikonloppuna myös kaks miestä ratsasti Xylenellä... Talutuksessa tosin. Kyllä tamma mokomat stetsonipäiset cowboyt sieti oikein hyvin :)

Kassusta sen verra, että ötöloimi on pysyny päällä ja ollu toimiva. Vähä toki poni kutiaa muttei ihoaan rikki asti oo hangannu. Viikonloppuna ratsastin ponsulla kerran ja eilen kans vähä tuuppaiin koulua. Se on nostanu laukat ny aivan tosi hyvin! Eilen treenattiin laukkaa ympyrällä. Ja se sujuki hyvin. Pari kierrosta pötköön laukkailtiin :) Jos oli pehmosempi kohta esim. kulmassa nii poni vaihto laukan. Se on kyllä tomera ponsu!


4 kommenttia:

  1. Hienosti kulkee Xylene noissa kouluratsastuskuvissa, voit kyllä olla ylpeä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kunhan se vaan malttais aina keskittyä niin kyllä se osaa välillä kulkeaki. Tanja ratsasti sillä tosi hyvin ja Xylene oli toooodella hieno sen alla :)

    VastaaPoista
  3. On tuo Xylene kyllä hieno!
    Tamman pää näyttää hirmu sirolta, onko normaali cob-kokoinen riimu iso?
    Hyvin on tamma kehittynyt ja kauniisti kulkee!

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) Miellyttää omaa silmääki ku ei ole ihan tavis lämpösen näkönen ja rakenteinen :)

    Sillä on tosi siron näkönen pää, mutta meillä on aika paljon full-kokosia riimuja :) Ja cobit on suht ok :) Suittet taitaa olla enkkulaiset cob ja meksikolaiset full :)

    VastaaPoista