15. huhtikuuta 2011

Kääk, hevoseni ei juo!!!

Eli tämän viikkoa on tullu hevoset hoideltua aamusta iltaan. Toissapäivänä ihmettelin, kun ei Xylenen ämpäristä vesi vaju lainkaan. Noh, eilen ihmettelin ihan samaa kun vesi edelleen koskemattomana ämpärissä. Vaihdoin veden, jos siinä nyt sattu olemaan jotain outoja hajuja tai jotakin vastaavaa mikä nirppanokan snorkkeliin on haissu.

Tänä aamuna aamutallissa vedestä oli vajunnu n. litra. Eli ei juur mitää! Laitoin turpoomaan muutaman desin vehnälesettä, johon sit lisäsin 10 litraa vettä ja tarjosin pattipolvelle. Hitusen se hörppäs ja ootteli vaan heiniä.

Vein heinät ulos, laitoin aidan vieree ja sidoin tolppaan kiinni leseämpärin. Xylenellä, kun on tapana dippailla suussa olevaa heinätukkoa vesiämpäriin. Aattelin, että tällä tavoin ainakin saa sitä vettä sisuksiinsa. Ja kikkakolmonen toimi. Xylene, kun oli ihan normaali itttesä, söi väkirehut ja heinät normaalisti. Käyttäytyi muutoinki iha tavalliseen tapaan joten ähkyä en tohtinu eppäillä. Päiväheinille laitoin vielä puhasta vettä aidan vieree dipattavaks.

Tarina ei kerro mikö Pylermosta juomattoman teki. Kuitenkin kuivaa heinää rouskuttanu ja auringossa lekotellu, et luulis ny et ois janoki!

2 kommenttia:

  1. Ehkä siellä oli joku pienenpieni roska, ettei rinsessa voinu juoda ;)

    VastaaPoista
  2. Luultavasti jotain vastaavaa :P Onneks kelit lämmenny nii pihalle sai jo ison juoma-astian!

    VastaaPoista