9. heinäkuuta 2012

Tämän viikon liikutuksista...

Tällä viikolla kävin maastoilemassa Xylenen kanssa. Elina oli kärryillä oman lv:nsä kanssa. Het alkumatkasta Xllä meni hermot takana himmailuun ja päätti peruuttaa ojaan. Onneks ei tipahtanu, kun vasen takanen. Oja oli nimittäin aika syvähkö. Mentiin suosiolla Sepen ja Elinan eteen :D

X on nii pikakävelijä, että Sepe välillä jäi taakse. Vaikka tamma kiiti niin pysty silti käveleen pitkin ohjin.

Mentiin semmosta jättisuurta mäkeä ylös ja ravattiin. X kävi nii pirun kuumana etten raaskinu kokoaikaa roikkua suussa piättelemässä, joten painettiin aika haipakkaa. Ainut ehto tähän oli mennä laukalla. Välillä aina himmailin, jotta Elina sai meitä kiinni ja sit taas mentiin sen minkä X jaloistaan pääsi. Onneks ei pelkoa autoista, pohja hyvä ja näkyvyys. Tiesi aina mihkä mennä. Tien päässä käännyttiin ja pitkin ohjin kävelyä. X kyllä palautuu todella nopiasti vaikka pitkät pätkät baanattiin.

Jättimäki, kun päästiin alas mentiin tallitiestä vielä ohitte toiseen suuntaan. Jo löyty tammasta se rauhallisempiki vaihe ja ravas rauhassa ja tosi nätisti. Sehän ei juurikaan tykkää maastossa kavereista saatika kärryistä! Kaikinpuolin meni siis hyvin :)


Eilen käytiin Tuulin kanssa. Tuuli meni ponilla ja mä Xllä. Mentiin Elinan ja niiden kenttäprojektille vähän pyörittelemään. Eka käynnissä työstelyä, jotta sain X rentoutumaan ja kulkemaan nätisti. Sen myötä myös käynti on huomattavasti mukavampi istua. Alussa se kovin vänkäs ja nyppi ohjia, mutta tajutessaan myödätä annoin heti piuhaa ja se oli tosi kevyt edestä!

Onnistuneen käyntityöskentelyn jälkeen otin ravia. Ainoastaan parempaan eli oikeaan kierrokseen. Alku oli kaameeta nyppimistä ja riekkumista, mutta lopulta X antoi siinäkin periks ja ravas tosi kivasti. Ihanaa, kun nykyään osaan istua tuossa meiän satulassa jopa!

Ravin jälkeen hieman harjottelin pohkeenväistöä vasemmalle. Yleensä se hermostuu siitä totaalisesti ja pomppii pystyyn. Eipä tällä kertaa :) Väisti hyvin pohjetta ja muutenkin koko ratsastuksen ajan sillä pysty pitämään pohkeet kunnolla kiinni ilman, että tamma lähtee kiitämään.
Koitin myös paristi pysähdystä ja liikkeelle lähtöä painoavuilla. Keskittyminen riitti hevosella niiden toteuttamiseen. Kauaa ei menty valtavan paarmalauman takia. Mutta upeasti X jaksoi keskittyä ötököistä ja helteestä huolimatta.

Kassu oli kentän keskellä ja Tuuli otti videota. Siinä vaiheessa, kun X alko ravata kivasti, päätti Kassu heittää piehtaroinniks :D

Käytiin sit loppukäynnit vielä mettätietä pitkin ja voi jummi, kun X käveli nätisti, muodossa ja rauhassa! Heti jos alko kiihdyttää pyysin siltä nokkaa alas ja annoin piuhaa, kun se myötäs.

Olin niiiiin ilonen kyllä siitä :)

Kassu sai tällä viikolla uuden ötsiloimen. Entinen oliki jo aika säpäleinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti