25. toukokuuta 2012

RRR, rauhotus, raspaus ja rokotus

Eli eilen kävi ELL Vilenin Nina vähä hoitamassa heppuja.

Eka otettiin Xylene. Nina alotti antamalla rauhotusta. Vähän tamma hätkähti, mutta ei sen suurempia pöllöilly. Anto piikittää tosi hyvin :) Pikkuhiljaa alko simmut luppaseen ja raspaus pystyttii alottaan. Piikkejä löyty ja mä pidin kielestä kii. Vähä tuli verta suusta (mua ei ees heikottanu!!!) ja jossain vaiheessa alko rauhottavan vaikutus vähä väheneen.
Vähän se teutaroi siinä sit taaksepäin, mutta Nina sai raspattua loppuun. Sit oli rokotuksen vuoro ja piikitys jälleen meni ok :)

Ninan kommentit oli
"Onpa tällä ponimainen pää"
"Tän harja on ku russiponilla"

Ja tosiaan hevosella pitäis olla alhaalla eessä 6 hammasta, nii Xylenellä on vaan 4 kokonaista, 1 nysä ja yks, josta näkyy ikenestä vaa vähän. Ne ei kuulem näytä siltä, että ois katkennu. Niitä vaan ei oo :)

Havainnoillistan kuvalla. Eli ykköset ja kakkoset sillä oli normaalit. Mutta oik.3 oli semmonen pikkunen ja vas.3 oli pelkkä ikenessä näkyvä "laatta".


Xylene läks mökkiin selvittään päätä ja ponsun vuoro. Se ei tarttenu rauhotusta. Nina sano suunavaajaa laittaessa, et onneks siihi on tehty poneja varten lisäreikiä. Ja "oho, tää meniki normaaliin reikään" :D Vissii suuri päinen poni.
Kassu anto hyvin raspata, mutta pomppi pystyyn siinä vaiheessa aina, ku Nina koitti mistä vielä tarttee raspata. Kassu yritti olla hurjana :) Kassulta ei tullu verta suusta, mutta silläki oli piikkejä molemmilla puolilla tasasesti. Jossain vaiheessa Nina sano, että saattaa tulla verta ponien ahtaan suun takia. Mutta kuinkas ollakkaan kommentti suuta koittaes oli "oho, ei tällä ookkaa ahdas suu". Suuri suinenki mokoma pikkupallero :D Kassu sai pelkästään jäykkäkouristusrokotteen eikä tuumannu siitä mitään. Ei ees hätkähtäny, ku piikki meni kaulaan. Kassu pääs sit omaan mökkiin rauhottelee Xylenee.

Sisälle paperihommiin ja pyysin coopersectiin reseptin ja lisäks ostin matolääkkeen.

Enää ens viikolla kavioitten huolto ni alkaa hepat olee laitumelle valmiina. Madotus vielä ennen laitumelle vientiä. Ja laitumella pitää sit tehosteen hankkia. Kassulla on yks keikka vielä, jonka jälkeen ne menee mun kaverin luokse kuukaudeks peltoon. Saa nähä mitä sen jälkeen. Suunnitelmia kyllä on, mutta niistä sit ajallaan. 

alkaa ramaseen...

Meillä ollaan iha pian kesäkarvassa :) <3


Loppuun vielä Kristalta saatu haaste! Kiitos Krista!
                                            Säännöt:

1. Kiitä bloggaajaa jolta sait haasteen
2. Lisää The Versatile Blogger Award-kuva postaukseesi
3. Kerro 7 satunnaista faktaa itsestäsi
4. Nimeä 15 bloggaajaa
5. Ja kerro heille haasteesta!'

1. Minulla on 3 tatuointia (alavatsa, vas. lapa ja vas käsi) ja 3 lävistystä (kieli, tragus, industrial)
2. Asun 36m2 yksiössä mäyräkoira Ronjan ja Parsa-hamsterin kanssa.
3. Minulla on autona musta GTI Golf -94, jolla on ajettu 415 000km!
4. Hevosurheilun lisäks tykkään autourheilusta. Varsinkin Driftingistä. Laji ok kunha on hevosvoimia ;)
5. Haaveena ois saaha eestinraskasvetohevonen sekä E46 BMW.
6. Xylenen oon tuntenu 3 vuotiaasta ja se on ehdottomasti elämäni hevonen.
7. Kerään itelleni sekä Xylenelle pinkkiä. Mulla on myös 7-8 vuotta ollu vähän tai paljon pinkkiä hiuksissa. Tällä hetkellä raita ottatukassa.

Mulla ei oo ehk noin montaa jokka mua lukis mut haastan SILVAN!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti